Rodinný Dům Bratislava

Nový rodinný dům si mladí manželé zařizovali v rychlosti a spíše provizorně. Po pěti letech nastal vhodný čas na další investici do jejich vysněného bydlení.

Vzhledem k tomu, že interiérový mobiliář do značné míry předurčovala stávající keramická podlaha, rozhodly jsme se pro jednotný dezén světlého dubu, který interiér celkově zjemnil a zútulnil. V tomto jednotném konceptu tvaru i materiálu jsme postupovaly napříč celým domem. 
Důležitou proměnou prošla také kuchyně, ač byla prakticky nová.  Její dojem dříve kazil nerovný betonový strop, nedostatečné osvětlení a zastaralý způsob řešení horních skříněk zahrnující také světelné rampy. Nové řešení horních skříněk a použití vypínaných stropů Clipso, v kombinaci s LED osvětlením pomohlo hutný prostor celé kuchyně odlehčit. Stejný materiál – Clipso, byl použit i na čelní plochu nového baru oddělujícího kuchyni od obývacího prostoru a jídelny. Předlohou pro design barového pultu se stala dětská kresba, která nám padla do oka při první návštěvě našich klientů.  


Naším cílem v tomto projektu bylo podpořit rodinnou atmosféru, a právě proto jsme kresby a další umělecké výtvory dětí začlenily do části obývacího prostoru. 
Nestandartní dispoziční řešení ložnice, kde jsou dveře po obou stranách postele, nás vedla k netradičnímu ale nakonec praktickému řešení nočních stolků. Ty, zabudovány v čele postele, slouží nejen jako odkládací plocha, ale také jako úložný prostor – „peřiňák“.
Dětský pokoj se svou hravou a pohádkovou atmosférou je momentálně odpočinkovou zónou a bude ještě nějakou dobu místem na spaní obou dětí. 


Druhý dětský pokoj slouží momentálně jako herna a také ke studiu starší holčičky. Oba pokoje jsou přitom složením nábytku navrženy tak, aby je děti mohly v budoucnu využít samostatně bez nutnosti další investice.
Věříme, že se nám podařilo představu ideálního domu majitelů naplnit a bude jim trvalým a plnohodnotným domovem.