Moderní dům na okraji Prahy

Mladý manželský pár nás oslovil s přáním vytvořit pocitově vzdušný a příjemný interiér ve střídmé barevnosti. Prostorný dvoupodlažní dům s terasou a zahradou se pro ně stal splněným snem o moderním, krásném a praktickém bydlení. Pro nás byla tato spolupráce velkou radostí.

Fotografie: Roman Mlejnek

Dům stojí v klidné vilové zástavbě na okraji Prahy. Jeho srdcem je společenský prostor, který tvoří obývací pokoj s krbem, jídelnou a kuchyní. Volný otevřený charakter přízemí je umocněn navazující zahradou, kde může mladý pár při pěkném počasí trávit svůj volný čas. Horní podlaží naopak poskytuje rodině klid a soukromí. Je zde umístěna ložnice s vlastní šatnou a terasou, koupelna a dva další pokoje, které se klienti rozhodli realizovat v příštím roce.

DŮRAZ NA MINIMALISMUS

Základem návrhu interiéru bylo minimalistické pojetí, použití kvalitních materiálů a dostatek úložných prostor. Našim společným cílem bylo interiér oprostit od jakýchkoliv neúčelných prvků, které by mohly působit rušivě. Díky tomu vznikl prakticky vybavený, ale útulný domov vyzařující lehkostí a vzdušností, kde se mladá rodina bude cítit dobře. V interiéru jsou použity různé typy osvětlení, které umožňují nastavovat různorodé světelné scény dle denní doby a nálady obyvatel domu.


CHARAKTERNÍ INTERIÉR PŘÍZEMÍ

Dominantním prvkem přízemí domu je antracitový kamenný krb s přilehlou lavicí. Veškerý nábytek v domě je navržen a zhotoven na míru. Za povšimnutí jistě stojí použití 3D panelu ZigZag od Orac décor na stěně za televizí, který vytváří efekt strukturované stěny měnící se v závislosti na typu použitého osvětlení. Velkoformátové abstraktní malby od Lubora Drgáče dodaly hlavnímu prostoru ráz a pozitivní energii.


POCIT SOUKROMÍ A ODPOČINEK

Zvolené barevné provedení ložnice v tlumených odstínech šedé a starorůžové podněcuje k odpočinku. Stěna za postelí je obložena nástěnnými 3D panely Valley, rovněž z dílny Orac décor. V rohu naproti posteli se nachází elegantní kosmetický koutek pro paní domu s velkorysým zrcadlem. Součástí ložnice je šatna, která využívá prostor do posledního centimetru.