Rodinný dům 5+KK - Vysoký Újezd

S majiteli tohoto domu jsme v předchozích letech spolupracovali již několikrát, naposledy na interiéru bytu ve švýcarském Heidenu. Panuje tedy mezi námi vzájemná důvěra a pocit radosti z budoucího výsledku. Nyní nás oslovili k realizaci interiéru jejich prostorově velkorysého rodinného domu v krásné přírodě Berounska nedaleko Prahy.

Fotografie: Roman Mlejnek

Z pokojů rovnou na zahradu

Přízemní moderní dům s půdorysem do tvaru písmene L se vnitřní stranou otevírá do zahrady skrze velká posuvná okna přes celou šířku pokojů. Velké prosklené plochy lemující tento prostor tak zajišťují jedinečné průhledy do zahrady a nadstandardní přísun denního světla. Tento dům s užitnou plochou 280 m2 je pro majitele již domovem, kde chtějí trvale žít a najít klid pro četbu, meditaci a relaxaci.

Návrh interiéru navazuje na čisté až minimalistické architektonické řešení domu a zároveň odráží životní styl a nároky jeho majitelů. Téměř veškerý nábytek je navržen a vyroben na zakázku. Klíčová zde byla výborná spolupráce s naším „dvorním“ truhlářem, která se odrazila na vysoké kvalitě provedení a pečlivě propracovaných detailech.

Jednoduché geometrické linie navrženého vybavení, dostatek světla, vyvážené neutrální barevné ladění společně s výtvarnými díly českých i zahraničních umělců (malby – Radek Šmach, plastiky – Christinne Habermann Von Hoch, fotografie – Martin Stranka, Stone Kim) vytváří harmonický a nadčasový prostor v každém detailu.

Ústředním prostorem domu je obývací pokoj s kuchyni. Element dřeva je zde zastoupen masivní dubovou deskou jídelního stolu, kterou nese subtilní kovaná podnož.  Prostoru dominuje krb s luxusní pohodlnou sedačkou.

Lásku k umění a knihám nelze přehlédnout

Velkým koníčkem majitelů je četba a proto knihovna nechybí téměř v žádném pokoji. Ani to ale nestačí na rozsáhlou sbírku knih, takže je knihám a také sbírkám luxusních per a hodinek věnována celá místnost hned vedle obývacího pokoje, která musí být snem každého milovníka knih. Pohodlí ke čtení zajišťuje lety prověřená designová ikona - legendární Lounge Chair od Charles & Ray Eamesových. K němu jsme vybrali centrální svítidlo/ventilátor PROPELLER od firmy Serien, které poskytuje nejen kvalitní osvětlení, ale zároveň i možnost regulace teploty vzduchu v místnosti.

Místo pro odpočinek a relaxaci

Dominantou ložnice je komfortní postel HÄSTENS, která je vyrobená z přírodních materiálů a její řemeslná propracovanost hýčká každou noc svou dokonalostí. Útulnou atmosféru čtecího koutku v ložnici, opět s knihami po ruce, dotváří perský gobelín, který se v rodině dědí z generace na generaci.

Na pečlivé provedení detailů vždy klademe důraz a patří to k jedněm z našich radostí a předností.

 Výsledkem je velmi kvalitní a osobitý interiér, který jsme zařizovali až do posledního detailu a díky skvělé spolupráci s majiteli se nám společně podařilo vytvořit domov, který naprosto vyhovuje jejich životnímu stylu. Děkujeme za tuto příležitost.   

Reference klienta:

Děkuji celému týmu Ambience design za náš krásný nový domov.

Pro mne byl domov vždy velice významné místo, kde se chci cítit dobře, obklopovat se krásou, pohodlím a klidem.

Bydleli jsme s rodinou dlouhé roky v Praze, kde byl ruch velkoměsta. Po odchodu dětí jsme si však na zbytek života chtěli dopřát blízkost Prahy a zároveň klid i bezpečí života v přírodě.

Podařilo se nám získat velice krásný dům, který splňoval naše přísná kritéria na bydlení. Krása přírody Berounska nás naprosto okouzlila a také dům s velkými prosklenými plochami do zahrady.

Jakmile jsme si dům převzali, ihned jsem cítila, že si interiér zaslouží ruku mistra. Přizvala jsem opět Jitku Kobzovou. Věděla jsem, že po naší dlouholeté spolupráci při realizaci našich nových interiérů v původním pražském domě, či privátním zdravotnickém zařízení anebo švýcarském bytě, budeme mít společný pohled na vybudování našeho nového útočiště. Od prvního momentu jsme se dívali stejným směrem.

Zadáním projektu bylo navrhnout praktický, nadčasový a neokázale luxusní interiér, s elegantním a kvalitním na míru vyrobeným nábytkem. Vše ještě dotvořené originálními uměleckými díly a drobnými zařizovacími předměty. Věděli jsme s manželem, že chceme přijít domů a cítit tu úžasnou pohodu a klid.

Jsem nadšená z nadčasově dokonalého interiéru, který bych sama nikdy nebyla schopná zařídit tak, jak se to povedlo vymyslet a realizovat týmu Ambience design. Dlouho již pozoruji, jak se tvoří interiér, ale stále obdivuji s jakou bravurou a citem pro detail Jitka s celým týmem pracuje.

Simona R.